SimOnlyDiscount > Blog >

Tele2 overgenomen door T-Mobile

SimOnlyDiscount

In 2019 is provider Tele2 overgenomen door T-Mobile. De fusie van de bedrijven werd in 2017 al bekendgemaakt maar het heeft even geduurd voor deze werd goedgekeurd door de Europese Commissie. Nu is het zo ver en zijn de bedrijven gefuseerd. Tele2 wordt langzaam overgenomen door T-Mobile. Dit heeft een aantal gevolgen, die vooral voor belang zijn voor bestaande klanten van Tele2. In dit artikel wordt informatie gegeven over de provider T-Mobile en wat de gevolgen zijn voor de huidige klanten van Tele2.

Tele2 abonnementen blijven waarschijnlijk nog een tijd bestaan. De bedrijven zijn in 2019 gefuseerd maar de twee merken van Tele2 en T-Mobile blijven los van elkaar bestaan, in ieder geval de komende tijd nog. T-Mobile heeft laten weten dat ze Tele2 gaan ontmantelen in fases. Als je nu een Tele2 abonnement hebt en deze graag wil blijven gebruiken, dan is de kans groot dat deze over een tijd nog bestaat als je hem wil verlengen. Er wordt verwacht dat daar in de toekomst verandering in komt en dat het abonnement van Tele2 klanten wordt omgezet in een vergelijkbaar T-Mobile abonnement met identiek netwerk en klantenservice. Het is nog niet duidelijk wanneer deze overgang zal plaatsvinden. Op de Tele2 website worden nog Tele2 abonnementen aangeboden en er is nog geen nieuw over wanneer het netwerk zal worden overgenomen door T-Mobile.

De prepaiddiensten van Tele2 zijn wel al geheel overgenomen door T-Mobile sinds december 2019. Tele2 klanten die een prepaid dienst gebruikten, zijn gratis overgezet naar een T-Mobile prepaid dienst. De overstap vindt plaats met nummerbehoud en eventueel beltegoed behouden ze en wordt meegenomen naar T-Mobiel prepaid. Tele2 klanten die niet willen overstappen naar een prepaid dienst van T-Mobile behouden hun nummer en beltegoed tot november 2020, dan komt het te vervallen. Ook Tele2 zakelijk is al overgenomen door T-Mobile. Tele2 Zakelijk is in 2019 overgenomen door T-Mobile ondernemen. Hiervoor geldt ook dat Tele2 klanten kunnen overstappen naar T-Mobile of hun abonnement kunnen opzeggen als ze dat niet willen.

De overname van Tele2 door T-Mobile

T-Mobile als provider

T-Mobile staat bekend om hun reclames met beloftes aan de klant. T-Mobile focust zich op drie beloftes. Ten eerste wil de provider in 2020 de eerste zijn die 5G internet aanbiedt in Nederland. Ten tweede zorgt T-Mobile ervoor dat het abonnement met onbeperkt internet voor 25 euro per maand nog drie jaar blijft bestaan. Ten derde belooft T-Mobile dat zakelijke klanten tot minstens 2025 toegang hebben tot het internet-of-things-netwerk van T-Mobile. Voor T-Mobile klanten heeft deze fusie zo goed als geen gevolgen, behalve dat ze eventueel gebruik kunnen gaan maken van 5G internet vanaf 2020, maar dit is een vrije keuze. Wanneer 5G komt en wat de kosten zullen zijn bij T-Mobile is nog onbekend.

De voordelen van T-Mobile

Zoals je waarschijnlijk wel kan opmaken uit bovenstaande tekst, heeft T-Mobile veel voordelen als provider. Ze bieden goedkoop een mobiel abonnement aan voor onbeperkt internet én zijn hard op weg om de eerste internetprovider met 5G internet te worden. Voor Tele2 klanten met een abonnement dat naar T-Mobile wordt overgezet zal een goed abonnement worden gekozen dat vergelijkbaar is of beter dan hun huidige abonnement.