SimOnlyDiscount > Providers >

Tele2


Tele2 is ongeveer twintig jaar geleden actief geworden op de Nederlandse markt. Met destijds een simpel doel: als prijsvechter meedoen met de grote spelers op de markt. In een relatief korte tijd heeft Tele2 een eigen netwerk aangelegd en zichzelf ontwikkeld tot een bekend merk.

Bij een sim only abonnement van Tele2 betaal je per seconde en niet per minuut zoals veebij l andere providers. Dit is een groot voordeel als je niet lang belt, of een kleinere bundel hebt. Je zal merken dat deze automatisch langer meegaat.

Stap je over naar Tele2 en wil jij je nummer behouden, dan is ook dit simpel. Tijdens de overstap kun je aangeven dat je het huidige nummer wil behouden, Tele2 doet de rest. Via SimOnlyDiscount sluit je eenvoudig een Tele2 sim only abonnement af. Je krijgt dan de simkaart thuisgestuurd en kan meteen aan de slag.

Tele2

Tele2: geschiedenis


Klantenservice

0800-1602

Website

Bestaat sinds

januari 1999

Gemiddeld bedrag per maand

€ 0,00


Tele2: specificaties


Netwerk

Tele2

Data types

Edge, 2G, 3G en 4G

Internetsnelheid (max)

225 Mb/s

4G

Ja

WiFi hotspots

Nee

Afrekening

Per seconde

Abonnement bijstellen

Omhoog en omlaag

Bel limiet instellen

Nee

Data limiet instellen

Nee

Vakantiebundels

Ja

Provider app

Ja

Nummerbehoud (gratis)

Ja

Klantenservice (gratis)

Ja

Opzegtermijn

1 maand

Factuur datum

25ste van de maand


Tele2: informatie


SimOnlyDiscount is een onafhankelijke partij. Wij helpen je graag met het vinden van een passend sim only abonnement met een scherpe aanbieding. Op de website van SimOnlyDiscount kun je op diverse manieren verschillende sim only abonnementen met elkaar vergelijken.

De volgende providers nemen wij mee in onze vergelijkingen: Ben, KPN, Simyo, Vodafone, Youfone, T-Mobile, Robin Mobile en Simpel, hollandsnieuwe, telfort, Tele2. Klik op het logo van de sim only provider waar jij meer over te weten wil komen. Hier geven informatie over de provider en laten zien welke sim only aanbiedingen deze provider heeft.

Geschiedenis Tele2

In 1999 werd Tele2 actief op de markt voor telefonie aanbieders in Nederland. Tele2 legde een eigen netwerk aan en begon zich daarna te ontwikkelen tot een bekend telefonie merk. Het doel dat Tele2 altijd voor ogen hield was dat het als goedkope concurrent mee wilde te doen met grote spelers op de markt.

Tele2 sim only voordelen

Tele2 onderscheid zich door klanten niet per minuut te laten betalen maar per seconde. Het betalen per minuut (wat veel andere aanbieders hanteren) is namelijk nadelig voor klanten met een kleine bundel of klanten die niet zo lang bellen. Met deze insteek zul je zien dat je bundel een stuk langer mee gaat!

Een tweede voordeel van Tele2 is dat het ervoor kan zorgen dat je je nummer kan behouden wanneer je van een andere provider overstapt naar Tele2. Jij geeft aan dat je een abonnement wil bij Tele2 en Tele2 doet de rest. Dit is wel zo fijn. Op de website van SimOnlyDiscount kun je makkelijk en snel een Tele2 sim only abonnement afsluiten. Je ontvangt de simkaart bij jou thuis in de brievenbus, stopt de simkaart vervolgens in je telefoon en je kunt daarna meteen aan de slag!

De Tele2 netwerkspecificaties

Het netwerk van Tele2 heeft een internetsnelheid van maximaal 225 Mb per seconde. De datatypes dat het ondersteunt zijn: Edge, 2G, 3G en 4G. Raadpleeg van tevoren wel even of jouw telefoon ook geschikt is voor deze ultra snelle 4G verbinding van Tele2. Sommige toestellen zijn helaas (nog) niet geschikt voor 4G verbinding. Op de website van Tele2 staat een handige 4G-checker waarmee je snel ziet of dit van toepassing is op jouw telefoon. Het netwerk heeft helaas geen WiFi-hotspots.

Tele2 sim only: kosten & bundel

Zoals eerder genoemd berekend Tele2 jouw belkosten aan de hand van hoe veel seconden je gebeld hebt. Wanneer je over je bundel gaat, zullen de extra kosten ook berekend worden op de seconde en wordt dit niet afgerond naar minuten. Gebeurt het iets te vaak dat je over je bundel gaat? Je kunt dan je de bundel van je abonnement aanpassen. Je kunt ervoor kiezen om de bundel omhoog en omlaag bij te stellen. Houd wel altijd zelf goed in de gaten wat je verbruikt want bij Tele2 kun je geen bel- of datalimiet instellen. De maandfactuur van de kosten die je gemaakt hebt bij Tele2 zal altijd op de 25ste bij jou verschijnen. Het gemiddelde bedrag per maand dat klanten betalen aan Tele2 is €17,36. Wanneer je op vakantie gaat hoef je geen vakantiebundel meer aan te schaffen bij Tele2 aanschaffen. Eerder was dit wel mogelijk, maar je bundel is tegenwoordig namelijk ook geldig in het buitenland. Zo kun je fijn familie en vrienden op de hoogte houden van de mooie tijd die je hebt in het buitenland. Tip: check wel even goed de precieze voorwaarden hiervoor. Het kan namelijk zo zijn dat er wel een limiet aan zit.

De Tele2 klantenservice

Als je vragen hebt over de service of abonnementen van Tele2 kun je altijd terecht bij de klantenservice van de provider. Deze klantenservice is te bereiken op het nummer: 0800-1602. Bellen met de klantenservice is helemaal gratis. Ook kun je op de website van Tele2 (www.tele2.nl) veel nuttige informatie vinden over allerlei relevante zaken.

Je Tele2 sim only abonnement opzeggen

Wil je graag je Tele2 sim only abonnement opzeggen? Dat kan op elk moment. Houd er wel rekening mee dat je één maand opzegtermijn hebt. Na deze maand ben je helemaal van het abonnement af en kun je wellicht je huidige nummer gebruiken voor een ander abonnement.