SimOnlyDiscount >

Het beste én goedkoopste sim only abonnement


Je vindt hieronder een samenvatting, van de beste én goedkoopste sim only abonnementen op dit moment. In het overzicht tref je niet alleen de bekende sim only abonnementen en deals. Hier staan ook de aller goedkoopste sim only abonnementen. Deze vindt je vaak niet via de provider zelf.

We werken de lijst met de beste én goedkoopste sim only abonnementen elke dag bij. Zo kun je hier altijd de beste deal van het moment vinden. De trend in 2018? Veel data én belminuten voor een enorm lage prijs!

De goedkoopste sim only abonnementen
Hoe vind ik het beste én goedkoopste sim only abonnement dat bij mij past?

De meeste mensen weten al dat, als je niet te veel geld wilt uitgeven aan een telefoonabonnement, je vooral geen toestel naast je bundel moet nemen. Sim only is al jarenlang de voordeligste manier om veel minuten en megabytes voor je geld te krijgen. Toch blijft het moeilijk om het abonnement te vinden dat het allerbeste bij je past. In de afgelopen tijd is er gewoon zoveel bijgekomen om rekening mee te houden. Heb je aan een kleine internetbundel genoeg? Wat is je beste keuze als je vooral houdt van ouderwets bellen? Hoe zit het met al die onbeperkte abonnementen die de laatste tijd bij de grootste providers opduiken? Kortom: ben je op zoek naar een goedkoop mobiel abonnement maar weet je niet waar je moet beginnen? Hieronder leggen we je graag uit waar je op kunt letten, en geven we je een top 10 met de beste en goedkoopste sim only abonnementen zodat je meteen een abonnement kunt afsluiten.

Mobiel internet bij het beste én goedkoopste sim only abonnement

Ook al gebruikten we de telefoon jarenlang alleen maar om te bellen en sms’en, voor veel mensen is het al lang niet meer de belangrijkste functie. Het zijn niet meer de minuten of sms’jes die het zwaarst wegen als we op zoek zijn naar een goedkoop abonnement, maar de MB’s. Daarbij is het vooral belangrijk hoe jij je mobiel gebruikt.

Als je onderweg vooral vaak WhatsAppt of je mail checkt, dan is het zonde van je geld om een grote databundel te nemen. Zeker omdat je over het algemeen gewoon gebruik kunt maken van WiFi als je thuis of op je werk bent, of als je met het openbaar vervoer reist. Als je het slim speelt, kun je dan al een heel eind komen met 1 of 2 GB per maand. Verder kan het geld schelen als je voor het oudere 3G-netwerk kiest: dat is iets langzamer, maar wel goedkoper. Bovendien merk je er niet zoveel van als je vooral berichtjes stuurt.

Voor de muziek- en filmliefhebbers onder ons is dat waarschijnlijk te weinig: als je hele albums streamt via Spotify of graag Netflix kijkt buiten huis, ga je al snel richting een 4G-abonnement met meer GB’s of zelfs onbeperkte data. Lees je in het laatste geval vooral goed in over hoe “onbeperkt” de data is: bij sommige sim only providers wordt je verbinding langzamer gemaakt als je te veel GB’s opmaakt. Je wil natuurlijk niet dat je verbinding midden in die spannende aflevering van je favoriete serie te sloom wordt.

Bellen en sms’en bij het beste mobiele sim only abonnement

Voor mensen die hun mobiele telefoons nog echt gebruiken om te bellen en sms’en is er goed nieuws: het wordt steeds goedkoper om een ouderwets telefoontje te plegen of berichtje te sturen. Het goedkoopste sim only abonnement voor bellen en sms’en is dus snel gevonden. Bovendien is het over het algemeen makkelijker om in te schatten hoeveel minuten je iedere maand telefoneert dan hoeveel data je gebruikt. Voor je een abonnement neemt, is het dus goed om na te gaan hoeveel belminuten en sms’jes je nou écht opgebruikt in een maand. Daar kun je dan je belbundel op afstemmen – hoe minder je verbruikt, hoe goedkoper het wordt.

Let wel op: bij veel sim only providers vallen belminuten en sms’jes onder dezelfde bundel. Een voorbeeld: als je een sim only abonnement neemt voor “100 belminuten/sms”, dan kun je 100 minuten bellen, 100 sms’jes sturen, of 50 minuten bellen en 50 sms’jes sturen. Als je geen zin hebt om je daar zorgen over te maken, of als je gewoon weet dat je urenlang met die ene vriend(in) aan de telefoon gaat hangen, dan is er ook meestal de optie voor onbeperkte minuten en sms’jes. Dat hoeft niet duur te zijn: het beste en goedkoopste sim only abonnement met onbeperkte belminuten en sms en een bescheiden databundel vind je al vanaf ongeveer €10 per maand.

Flexibel telefoonabonnement: het goedkoopste sim only abonnement

Normaal gesproken sluit je je telefoonabonnement af voor een jaar of twee jaar, maar het zou zomaar kunnen dat je in die tijd je mobiel meer of minder vaak gaat gebruiken. Het is enorm irritant als je sim only abonnement dan niet mee kan veranderen met jouw leven en jouw gewoontes. Als je nergens aan vast wil zitten, kun je meestal voor een kleine meerprijs per maand ook een flexibel sim only abonnement afsluiten. Daarbij kun je iedere maand het aantal belminuten, sms’jes en MB’s verlagen of verhogen. Bij sommige sim only providers kun je je abonnement dan zelfs op ieder moment opzeggen. Als je écht het goedkoopste sim only telefoonabonnement wil afsluiten is dit misschien overbodige luxe die een paar euro extra opvreet, maar als je waarde hecht aan je vrijheid en flexibiliteit kun je altijd overwegen een flexibel abonnement te nemen.

Bijkomende kosten

Heb je op een rijtje wat je allemaal in je bundel wil hebben? Dan ben je al goed op weg naar een nieuw, lekker goedkoop sim only abonnement. Als het goed is betaal je iedere maand ongeveer even veel voor je sim only telefoonabonnement, maar het is goed om toch even rekening te houden met wat extra kosten. In de eerste maand worden bijvoorbeeld vaak aansluitkosten en SIM-kaartjes in rekening gebracht. Het is ook goed om je even rond te kijken bij de sim only providers die je op het oog hebt hoe duur het is om buiten je bundel te bellen, sms’en of internetten. Als het goed is kies je een bundel die groot genoeg is voor jou, en dat scheelt je iedere maand bakken met geld, maar je weet nooit hoe het loopt.

Gelukkig is er één grote kostenpost waar we ons helemaal geen zorgen meer over hoeven te maken. Jarenlang was je mobieltje gebruiken op vakantie bijna onmogelijk door de torenhoge kosten die je daarmee maakte. Sinds 2017 gebruik je in Europese Unie-landen gewoon je eigen bundel. Check voor je weggaat wel even dat roaming ingeschakeld staat op je mobieltje. Voor je het weet is het weer zomer, dus doe er je voordeel mee. Surf en bel vanuit je hotel of vakantiehuisje, maar zorg wel dat je netjes binnen je bundel blijft. De kosten die je maakt door buiten je bundel te gaan, zijn in het buitenland nog hoger dan normaal. Als je vaak op reis bent, is het dus een goed idee om je voor de zekerheid te verdiepen in de kosten van bellen in het buitenland van de verschillende sim only providers.

Het beste én goedkoopste sim only abonnement: de top 10

Nu is het misschien al duidelijk wat belangrijk is als je een goedkoop telefoonabonnement gaat afsluiten, maar dan nog kan het best wat tijd kosten om alles te vergelijken. We maken het je daarom extra makkelijk: we hebben alle belangrijke dingen afgewogen en een top 10 gemaakt van de beste en goedkoopste sim only abonnementen die je vandaag kunt afsluiten. We hebben onderzocht wat het beste van het beste is, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. We zijn niet voor niets een onafhankelijke vergelijkingssite voor sim only abonnementen. We garanderen dan ook, dat alle tien de bovenstaande sim only abonnementen een goede keuze zijn!

Laatst bijgewerkt: 16 juni 2024, beoordeelt met een 9.8 door 378 mensen