SimOnlyDiscount >

Sim only maandelijks opzegbaar? Dat kan!


Je bent waarschijnlijk op deze pagina terechtgekomen omdat je graag een nieuw telefoonabonnement bij een (andere) provider wil afsluiten. Een sim only abonnement heeft het voordeel dat je een 'los' abonnement afsluit zonder toestel. Dit is het ideale abonnement als je graag zo goedkoop mogelijk uit wil zijn. Er zijn veel verschillende soorten sim only contracten. Deze abonnementen zijn te verkrijgen met verschillende opzegtermijnen, bijvoorbeeld een opzegtermijn van een maand na een vaste contractperiode van één of twee jaar of een opzegtermijn van een maand, zonder vaste contractperiode. Dit laatste wordt ook wel ‘maandelijks opzegbaar sim only abonnement’ genoemd. De volgende acties van sim only abonnementen zijn maandelijks opzegbaar:

Sim only maandelijks opzegbaar: de top 10
Sim only maandelijks opzegbaar: de sim only providers

Ben je na het inlezen over de verschillende opties voor een mobiel abonnement overtuigd dat een sim only maandelijks opzegbaar abonnement goed bij je past, maar wil je hier toch nog niet te lang aan vast zitten? Dan ben je vast benieuwd welke sim only providers al een sim only abonnement hebben dat maandelijks opzegbaar is. Wij zochten het voor je uit!

Sim only maandelijks opzegbaar: provider Ben

Bij de provider Ben kun je je sim only abonnement geheel naar eigen wensen samenstellen. Wanneer je besluit te kiezen maandelijks opzegbaar sim only abonnement, moet je een paar keuzes maken wat betreft de specificaties van het abonnement. Ten eerste kun je kiezen uit een abonnement waarmee je alleen kunt bellen en sms’en of een abonnement waarmee je kunt bellen en sms’en èn gebruik kunt maken van internet. Bij het abonnement waarmee je kunt bellen en sms’en kun je kiezen uit 250 belminuten of sms’jes, 500 belminuten of sms’jes of onbeperkte belminuten en sms’jes Bij het abonnement met internet en bellen is er de keuze 100, 300 of onbeperkte belminuten of sms’jes en kun je vervolgens kiezen voor 1500 MB, 3000 MB, 5000 MB of 7000 MB data. Indien je erg veel sms’t en niet wil dat dit ten koste gaat van je belminuten, biedt ben de mogelijkheid om voor 50 cent per maand 1000 sms’jes bij je abonnement te voegen. Deze gebruikt je op voordat je gebruik gaat maken van de sms’jes die in je bel/sms bundel zitten. Tot slot kun je kiezen van welke internetsnelheid je gebruik wilt maken, hierbij heb je de keuze uit 3G, 4G en extra snel 4G. Ben rekent eenmalig 20 euro aan aansluitkosten bij het afsluiten van een nieuw sim only abonnement.

Sim only maandelijks opzegbaar: provider Lebara

Ook bij Lebara kun je kiezen voor een sim only abonnement dat maandelijks opzegbaar is. Je betaalt voor een sim only maandelijks opzegbaar abonnement één euro bovenop de reguliere abonnementskosten. Bij Lebara zijn er, heel overzichtelijk, vier pakketen om uit te kiezen, met elk een vaste prijs. Je kunt hierbij kiezen voor 2GB internet met 50 belminuten en sms’jes of 5GB, 7GB of 10GB met Unlimited bellen en sms’en. De prijzen van deze pakketten variëren van €7,50 tot €20 per maand. Vanaf het abonnement met 5GB heb je ook de keuze uit een nationaal of een internationaal pakket. Bij het nationale pakket zijn je data, belminuten en sms’jes geldig binnen de landen van de EU. Bij het internationale pakket kun je voor een meerprijs van vijf euro ook bellen en sms’en naar de EU en naar 17 landen buiten de EU. Lebara rekent eenmalig €15 aan aansluitkosten bij het afsluiten van een nieuw sim only abonnement.

Sim only maandelijks opzegbaar: provider Robin Mobile

Een andere, misschien wat minder bekende, provider die maandelijks opzegbare sim only abonnementen aanbiedt, is Robin Mobile. Deze provider heeft vijf verschillende sim only maandelijks opzegbaar opties voor jou. Bij alle vijf de abonnement krijg je een onbeperkt aantal MB’s, minuten en sms’jes. Het verschil tussen de abonnementen zit hem bij Robin Mobile in de snelheid van het internet in je abonnement. De goedkoopste bundel heeft relatief langzaam internet (download max. 1,0 Mbps, upload max. 0,4 Mbps) voor €14,95 per maand en het duurste abonnement heeft supersnel internet voor €39,95 per maand (dowload max. 25,0 Mbps, upload max. 10,0 Mbps). Bij al deze abonnementen betaal je wel eenmalig €9,95 voor je simkaart. Let bij het afsluiten van een sim only abonnement met onbeperkt internet van Robin Mobile ook goed op de gebruikersvoorwaarden, zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om hiermee een hotspot te maken en meerdere mensen gebruik te laten maken van het internet in je abonnement.

Sim only maandelijks opzegbaar: provider Simyo

Ook bij provider Simyo kun je gebruikmaken van sim only maandelijks opzegbaar. Bij deze provider valt er ook het één en ander te kiezen voor je een sim only abonnement afsluit. Bij stap 1 kies je de grootte van je databundel, hierbij kun je kiezen uit 0GB, 1GB, 2G, 4GB of 8GB data. Bij de volgende stap kies je de grootte van je bel- en sms-bundel. Je kunt hierbij kiezen uit 100, 200 of onbeperkte belminuten of sms’jes. Voor een meerprijs van één euro bovenop je abonnementskosten krijg je in ieder geval onbeperkte sms’jes bij je abonnement. Bij Simyo betaal je eenmalig €14,99 aan aansluitkosten bij het afsluiten van een nieuw sim only abonnement.

Sim only maandelijks opzegbaar: provider Tele2

Tele2 is ook een van de vele providers die sim only maandelijks opzegbaar abonnementen aanbiedt, dit kost hier maandelijks 2 euro bovenop de gebruikelijke abonnementskosten. Ook bij Tele2 is het mogelijk om je abonnement volledig in te delen naar je eigen wensen. Als eerste kies je hier de grootte van je databundel: 1GB, 7GB, 20GB of Unlimited. Vervolgens kies je de grootte van je bel- en sms-bundel. Je kunt hierbij kiezen uit 200 belminuten of sms’jes of onbeperkt bellen en sms’en. Bij Tele2 kun je bij het kopen van je sim only abonnement ook gemakkelijk regelen dat je je oude nummer behoudt. Op dit moment hanteert Tele2 geen aansluitkosten bij het afsluiten van een nieuw sim only abonnement.

Sim only maandelijks opzegbaar: provider Telfort

Ook Telfort heeft sim only abonnementen, waarbij je ook de optie hebt om te kiezen voor een sim only maandelijks opzegbaar abonnement. Bij Telfort kost een maandelijks opzegbaar sim only abonnement je €2,50 bovenop de gebruikelijke abonnementskosten. Wanneer je een sim only abonnement afsluit bij Telfort kun je als eerste aangeven of je al gebruik maakt van internet van KPN of Telfort. Wanneer dit het geval is krijg je namelijk maandelijks korting op een Hussel mobiel abonnement. In principe hebben alle abonnementen van Telfort onbeperkt bellen en sms’en in het pakket, waarbij vervolgens 0GB, 2GB, 5GB, 10GB of 20GB aan data gekozen kan worden. Een abonnement met Unlimited data afsluiten bij Telfort is alleen mogelijk als je thuis internet van KPN hebt. In plaats van onbeperkt bellen en sms’en kun je bij Telfort ook kiezen voor 150 belminuten of sms’jes per maand, je betaalt dan één euro minder per maand. Voor mensen die nog geen gebruik maken van Spotify of nog geen Spotify Premium account hebben, biedt Telfort ook nog de mogelijkheid om bij het sim only abonnement een Spotify Premium abonnement af te sluiten met één euro korting per maand. De aansluitkosten voor het afsluiten van een nieuw sim only abonnement bedragen bij Telfort eenmalig 25 euro.

Sim only maandelijks opzegbaar: provider Youfone

Youfone is ook één van de providers die sim only abonnementen aanbiedt en ook hier is het mogelijk om te kiezen voor een sim only maandelijks opzegbaar abonnement. Bij Youfone kun je voor de grootte van je databundel kiezen uit 0GB, 1GB, 5GB, 7GB of 10GB, waarbij de prijzen uiteenlopen van 0 tot 12 euro per maand. Vervolgens kies je de grootte van je bel- en sms-pakket, waarbij je de keuze hebt uit 50 belminuten of sms’jes, 200 belminuten of sms’jes of onbeperkt bellen en sms’en, de prijzen hierbij variëren van 4 tot 10 euro per maand. Op het moment hanteert Youfone geen extra aansluitkosten. Ook bij Youfone is er dus voor ieder wat wils als het gaat om maandelijks opzegbare sim only abonnementen.

Sim only maandelijks opzegbaar: abonnement kiezen

Maar wat zijn nou eigenlijk de belangrijkste verschillen tussen de verschillende soorten opzegtermijnen? En wat zijn de voordelen van maandelijks opzegbare abonnementen? In dit stuk zullen we je wat meer informatie geven over deze onderwerpen zodat jij makkelijker een abonnement kunt kiezen.

Het eerste advies dat we je willen meegeven bij het zoeken van een sim only abonnement is: zoek goed uit wat de voorwaarden en prijzen bij verschillende providers zijn. Het is handig om als eerste stap een overzicht te maken van de verschillen zoals de voordelen en de nadelen per provider en per abonnement. Op deze manier kun je goed in kaart brengen wat er allemaal beschikbaar is en kun je daarna voor jezelf bepalen welke mogelijkheid het beste bij jou past. Het is heel belangrijk om bij jezelf na te gaan hoeveel belminuten, sms’jes en MB voor internet je maandelijks nodig hebt.

Verschillende opzegtermijnen

Het grote verschil tussen een abonnement met een maandelijks opzegtermijn en een abonnement met een langere looptijd is de lengte van de periode dat je aan het abonnement vast zit. Een abonnement met een maandelijks opzegtermijn is erg flexibel en je zit maximaal één maand verplicht vast aan je abonnement. Bij andere abonnementen kun je tot wel twee jaar vast zitten aan je contract.

Flexibiliteit bij een maandelijks opzegbaar sim only abonnement

Het grootste voordeel van een maandelijks opzegbaar sim only abonnement is het feit dat je super flexibel blijft en niet lang vast zit aan een abonnement. Je kunt het contract op ieder moment opzeggen zodat je vrij bent om te kiezen voor een alternatief. Vanaf het moment dat je opzegt heb je slechts één maand opzegtermijn. Bij abonnementen die afgesloten worden voor een of twee jaar, kun je pas na deze afgesproken contractduur het abonnement opzeggen. Bij deze abonnementen heb je na de contractperiode ook een opzegtermijn van een maand.

De prijzen van een maandelijks opzegbaar sim only abonnement

Naast flexibel zijn willen we natuurlijk ook elke maand de laagste prijs voor een telefoonabonnement betalen. Deze prijs wordt mede beïnvloed door het aantal belminuten, sms’jes, het aantal Mb voor internet en de internetsnelheid die je kiest, maar ook door het opzegtermijn dat aan het abonnement vast zit. Kies je voor een lange looptijd (bijvoorbeeld voor een of twee jaar) dan zal het maandbedrag per maand wat voordeliger zijn dan bij een sim only abonnement met een opzegtermijn van een maand. Maar voor kleine budgetten is een sim only abonnement met een maandelijks opzegtermijn dus nog steeds een uitstekende keuze!

Laatst bijgewerkt: 12 juli 2024, beoordeelt met een 9.8 door 418 mensen