SimOnlyDiscount >

Sim only maandelijks opzegbaar? Dat kan!


Je bent waarschijnlijk op deze pagina terechtgekomen omdat je graag een nieuw telefoonabonnement bij een (andere) provider wil afsluiten. Een sim only abonnement heeft het voordeel dat je een 'los' abonnement afsluit zonder toestel. Dit is het ideale abonnement als je graag zo goedkoop mogelijk uit wil zijn. Er zijn veel verschillende soorten sim only contracten. Deze abonnementen zijn te verkrijgen met verschillende opzegtermijnen, bijvoorbeeld een opzegtermijn van een maand na een vaste contractperiode van één of twee jaar of een opzegtermijn van een maand, zonder vaste contractperiode. Dit laatste wordt ook wel ‘maandelijks opzegbaar sim only abonnement’ genoemd. De volgende acties van sim only abonnementen zijn maandelijks opzegbaar:

Sim only maandelijks opzegbaar: de top 10
Sim only maandelijks opzegbaar: de sim only providers

Benieuwd welke sim only providers al een sim only abonnement hebben, dat maandelijks opzegbaar is? We zochten het voor je uit!

Sim only maandelijks opzegbaar: provider Ben

Bij de provider Ben zijn een aantal sim only abonnementen af te sluiten. Wanneer je kiest voor zo’n maandelijks opzegbaar abonnement moet je een paar keuzes maken wat betreft de specificaties van het abonnement. Als eerste kun je als kiezen uit een abonnement met alleen bellen/smsjes of een abonnement met bellen/smsjes én internet. Daarna wordt er gevraagd hoeveel belminuten/smsjes je dan zou willen hebben. Je kunt hier kiezen uit 300 of een onbeperkt aantal minuten/smsjes. Vervolgens geef je aan hoeveel internetdata je in je abonnement wil hebben: 500, 1000, 2500 of 5000 MB. Als laatste kun je aangeven of je 4G internet wil hebben of niet.

Sim only maandelijks opzegbaar: provider Lebara

Ook bij Lebara kun je sim only abonnementen afsluiten. Je kunt hier kiezen voor een ‘nationaal’ of ‘internationaal’ plan. Het nationale plan houdt in dat je onbeperkt kunt bellen en smsjes kunt versturen binnen Nederland en de EU. Het internationale plan houdt in dat je onbeperkt kunt bellen en smsjes kunt versturen naar nummers in Nederland en de EU. Daarnaast kun je onbeperkt bellen naar nog 17 andere landen buiten de EU. De laatste keuze die je moet maken gaat over de databundel. Je kunt kiezen voor 5, 7 of 10 GB.

Sim only maandelijks opzegbaar: provider Robin Mobile

Een andere provider die maandelijks opzegbare sim only abonnementen aanbiedt is Robin Mobile. Deze provider heeft vijf verschillende opties voor jou. Alle vijf de opties hebben een onbeperkt aantal MB’s, minuten en smsjes. Het verschil tussen de abonnementen zit in de snelheid van het internet. De goedkoopste bundel heeft relatief langzaam internet (download max. 1,0 Mbps, upload max. 0,4 Mbps) en het duurste abonnement heeft supersnel internet (dowload max. 25,0 Mbps, upload max. 10,0 Mbps).

Sim only maandelijks opzegbaar: provider Simyo

Voor het kiezen van een maandelijks sim only abonnement bij Simyo moet je ook wat keuzes aangeven. Eerst kies je het aantal minuten/ smsjes. Je kunt kiezen tussen 100, 300 of een onbeperkt aantal minuten/ smsjes. Voor het internet kies je uit 0, 1000, 2000, 4000 of 8000 MB. Je krijgt altijd gratis 4G internet bij Simyo. Als laatste kun je kiezen of je voor 1 euro onbeperkt sms’en in je bundel wil hebben.

Sim only maandelijks opzegbaar: provider Tele2

Tele2 is ook een van de vele providers die sim only abonnementen aanbiedt. Bij stap 1 kies je je databundel. Je kunt gaan voor 2, 5, 10 of ‘unlimited’ MB data. Bij de volgende stap kies je je bel-/smsbundel. Geef hieraan of je 100 belminuten/ sms wil of ook ‘unlimited’ wil kunnen bellen en sms’en.

Sim only maandelijks opzegbaar: provider Telfort

Ook telfort heeft sim only abonnementen. Kies of je 1, 5, of 10 GB internet in je bundel wil. Geef vervolgens ook aan of je onbeperkt wil kunnen bellen of niet. Bij Tele2 zit er standaard onbeperkt sms’en in alle bundels.

Sim only maandelijks opzegbaar: provider Youfone

Youfone is ook een van de providers die sim only abonnementen heeft. Kies bij Youfone of je helemaal geen, 2 GB, 5 GB, 10 GB of 15 GB internet (4G) wil. Daarnaast wordt er ook gevraagd naar je wensen wat betreft bellen en sms’en. Hier kun je kiezen uit 100, 300 of een onbeperkt aantal minuten/smsjes.

Sim only maandelijks opzegbaar: abonnement kiezen

Maar wat zijn nou eigenlijk de belangrijkste verschillen tussen de verschillende soorten opzegtermijnen? En wat zijn de voordelen van maandelijks opzegbare abonnementen? In dit stuk zullen we je wat meer informatie geven over deze onderwerpen zodat jij makkelijker een abonnement kunt kiezen.

Het eerste advies dat we je willen meegeven bij het zoeken van een sim only abonnement is: zoek goed uit wat de voorwaarden en prijzen bij verschillende providers zijn. Het is handig om als eerste stap een overzicht te maken van de verschillen zoals de voordelen en de nadelen per provider en per abonnement. Op deze manier kun je goed in kaart brengen wat er allemaal beschikbaar is en kun je daarna voor jezelf bepalen welke mogelijkheid het beste bij jou past. Het is heel belangrijk om bij jezelf na te gaan hoeveel belminuten, sms’jes en MB voor internet je maandelijks nodig hebt.

Verschillende opzegtermijnen

Het grote verschil tussen een abonnement met een maandelijks opzegtermijn en een abonnement met een langere looptijd is de lengte van de periode dat je aan het abonnement vast zit. Een abonnement met een maandelijks opzegtermijn is erg flexibel en je zit maximaal één maand verplicht vast aan je abonnement. Bij andere abonnementen kun je tot wel twee jaar vast zitten aan je contract.

Flexibiliteit bij een maandelijks opzegbaar sim only abonnement

Het grootste voordeel van een maandelijks opzegbaar sim only abonnement is het feit dat je super flexibel blijft en niet lang vast zit aan een abonnement. Je kunt het contract op ieder moment opzeggen zodat je vrij bent om te kiezen voor een alternatief. Vanaf het moment dat je opzegt heb je slechts één maand opzegtermijn. Bij abonnementen die afgesloten worden voor een of twee jaar, kun je pas na deze afgesproken contractduur het abonnement opzeggen. Bij deze abonnementen heb je na de contractperiode ook een opzegtermijn van een maand.

De prijzen van een maandelijks opzegbaar sim only abonnement

Naast flexibel zijn willen we natuurlijk ook elke maand de laagste prijs voor een telefoonabonnement betalen. Deze prijs wordt mede beïnvloed door het aantal belminuten, sms’jes, het aantal Mb voor internet en de internetsnelheid die je kiest, maar ook door het opzegtermijn dat aan het abonnement vast zit. Kies je voor een lange looptijd (bijvoorbeeld voor een of twee jaar) dan zal het maandbedrag per maand wat voordeliger zijn dan bij een sim only abonnement met een opzegtermijn van een maand. Maar voor kleine budgetten is een sim only abonnement met een maandelijks opzegtermijn dus nog steeds een uitstekende keuze!

Laatst bijgewerkt: 20 oktober 2019, beoordeelt met een 9.8 door 418 mensen