SimOnlyDiscount > Blog >

Het eerste Vodafone 5G abonnement!

SimOnlyDiscount

Vodafone biedt vanaf maart in Nederland een abonnement aan met 5G internet. Het Vodafone 5G Ready abonnement is een van de eerste in Nederland waarmee je gebruik kan maken van het snelle 5G netwerk. Er is nog niet veel bekend over 5G in Nederland, dus alle beschikbare informatie wordt in dit artikel op een rijtje gezet.

Wat maakt 5G anders dan 4G?

5G is een nieuwe netwerksoort die nog sneller is dan een 4G netwerk. Het grootste verschil tussen 4G en 5G is de snelheid van het netwerk. Naast snelheid zijn er nog een paar andere kleine voordelen van 5G ten opzichte van 4G. Met de komst van 5G worden nieuwe technieken mogelijk, zoals het laten rijden van zelfrijdende auto’s op het netwerk. Het gebruik van 5G op je telefoon zorgt ervoor dat je razendsnel kan internetten en het downloaden van muziek of films gebeurt binnen seconden.

Op het moment is 4G niet beschikbaar in heel Nederland, er zijn kleine gebieden waar geen 4G verbinding mogelijk is. 5G zal door het hele land worden aangeboden en dus voor iedereen beschikbaar zijn, in elke uithoek van het land.

In 2020 wordt het 5G abonnement al door enkele providers gelanceerd, maar landelijke dekking zal pas rond 2021 worden gerealiseerd. Het gebruik van 5G is pas mogelijk wanneer later in 2020 de frequenties voor 5G zijn geveild en de 5G abonnementen van providers hiermee gaan werken.

Het eerste Vodafone 5G abonnement komt in maart!

Het 5G Ready abonnement van Vodafone

Nog niet alle details over het Vodafone abonnement zijn bekend, maar hier is wat we al weten. In maart lanceert Vodafone het 5G Ready abonnement. In praktijk bevat dit abonnement 5GB internet per dag dat je gratis kan aanvullen mits je dit opmaakt. Dit abonnement wordt in maart gelanceerd, maar 5G netwerken zullen dan niet meteen te gebruiken zijn. De frequenties om 5G uit te zenden zijn nog niet geveild door de Nederlandse overheid. Deze veilig gebeurt in het voorjaar en daarna kunnen providers bieden op nieuwe frequenties waarmee ze hun 5G netwerk kunnen aanleggen.

5G is niet met ieder toestel te gebruiken. Bij Vodafone kun je gebruikmaken van de service als je een Samsung S20 aanschaft. Dit toestel heeft de Nederlandse instellingen die nodig zijn om een 5G netwerk te ondersteunen. Niet alle toestellen die nu op de markt zijn ondersteunen 5G. Er zijn op het moment maar vier type telefoons in Nederland beschikbaar waarmee je 5G kunt ontvangen.

Klanten van Vodafone die een Vodafone Red abonnement hebben, kunnen automatisch gebruikmaken van 5G zodra dit gelanceerd is en hun toestel dit ondersteunt. Vodafone zal geen meerkosten rekenen voor het 5G abonnement en bestaande Red abonnees zullen automatisch gebruik kunnen maken van 5G zonder zelf hiervoor hun abonnement te moeten aanpassen.

5G en gezondheidszorgen

Er is de laatste tijd in het nieuws enkele keren voorbij gekomen dat mensen in Den Haag zijn gaan protesteren tegen 5G netwerken. Waarom is dit precies? Sommige mensen maken zich zorgen om de effecten van mobiele telefoons, wifi en antennes. Deze zenden straling naar elkaar toe waar mensen bang voor zijn. Voor gezondheidsgevaren van deze straling hoef je je volgens de Wereldgezondheidsorganisatie en het Kabinet geen zorgen te maken want er is géén wetenschappelijk bewijs voor gezondheidsproblemen die door het 5G netwerk komen.