SimOnlyDiscount >

Hier vindt je het goedkoopste sim only 4G abonnement


Het overkomt jou misschien ook iedere maand: je checkt je bankrekening, en je ziet dat er heel wat geld naar je telefoonrekening is gegaan. Dat is natuurlijk erg balen, want dat geld had je ook andere andere dingen kunnen uitgeven die je veel leuker vindt. Daarom is het altijd een goed plan om op zoek te gaan naar een zo voordelig mogelijk mobiel abonnement. Op deze pagina vertellen we je welke providers de grootste prijsvechters zijn en hoe je een goedkoop abonnement vindt dat op jouw wensen aansluit. Voor je het weet merk je dat je ineens net wat meer geld over hebt aan het einde van de maand. Het overzicht vindt je hieronder:

Goedkoopste sim only met 4G: de top 10












De goedkoopste 4G sim only-providers

Voor je naar de goedkoopste sim only met 4G op zoek gaat, is het goed om te weten welke providers nou precies de prijsvechters zijn en welke niet. Als je een abonnement zoekt op een strak budget, staan de “gewone” providers zoals KPN, T-Mobile of Vodafone waarschijnlijk niet bovenaan. Je komt al dichter in de buurt van een goedkoop abonnement met de voordeligere merken zoals Tele2, Telfort en Simyo. Die zijn een stuk goedkoper dan een normaal abonnement van een A-merk, maar nog steeds niet het goedkoopst van allemaal. De échte prijsvechters zijn providers als Ben, Youfone, Hollandsnieuwe en Simpel. Die richten zich ook vooral op de minder intensieve gebruikers, en besparen de gemiddelde gebruiker dus een heleboel geld.

Goedkoopste sim only 4G: waarom je meer 4G nodig hebt dan de laagste bundel

Natuurlijk is de échte goedkoopste 4G sim only een bundel met 100 belminuten of een internetbundel van 500 MB. Op deze pagina kijken we naar abonnementen die íets duurder dan dat zijn. Dat doen we omdat de gemiddelde persoon anno 2018 toch echt een stuk meer data nodig heeft. Mocht je je mobiele internet écht amper gebruiken, dan kun je zo’n abonnement overwegen. Die komt dan rond de €5 per maand uit. De meeste mensen gebruiken hun mobiel echter ook om te WhatsAppen, foto’s en video’s te sturen, en misschien ook wel af en toe om korte YouTube-video’s te kijken. Als we er vanuit gaan dat je het grootste deel van de dag WiFi hebt als je thuis, op school of op je werk bent, moet 2 GB ongeveer genoeg zijn. Ook voor een bundel met 2 GB data moet je makkelijk op of onder de €10 uit kunnen komen. Dat gaat je niet lukken bij de grootste providers van Nederland, maar wel bij de echte prijsvechters die we net noemden.

Goedkoopste sim only 4G databundels

Zitten er dan geen nadelen aan een goedkoop abonnement van een prijsvechter? Nee, eigenlijk niet. Het kwam eerder nog wel eens voor dat goedkopere abonnementen met een lagere internetsnelheid werkten. Tegenwoordig zit bij de meeste bundels standaard al 4G-internet inbegrepen, vaak op het betrouwbare netwerk van KPN, T-Mobile of Vodafone. Alleen bij Ben moet je daar een euro extra voor neertellen. Dat betekent dat je in principe overal heerlijk vlot kunt internetten op je telefoon. Bij een goedkoper abonnement is je internetbundel wel vaak kleiner – waar de grotere providers soms onbeperkte 4G of grotere bundels aanbieden, gaan de prijsvechters over het algemeen niet hoger dan de 5 à 6 GB.

Alleen Simpel gaat nog door tot de 10 GB, en Youfone zelfs nog tot de 20 GB. Dan komt je maandprijs ongeveer uit rond de 15 of 20 euro. Heb je het grootste deel van de dag gewoon toegang tot een WiFi-netwerk, dan is het waarschijnlijker een stuk voordeliger om voor een kleinere bundel te gaan.

Flexibele en goedkope 4G sim only-abonnementen

Een ander voordeel van de echte prijsvechters is dat ze vaak wat flexibelere abonnementen aanbieden. Zo kun je bij zowel Ben als Youfone kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Van de grotere providers doet alleen Tele2 daaraan mee. Bij Hollandsnieuwe en Simpel is de kortste abonnementsduur een jaar. Ook goed om te weten: ook binnen een langere abonnementsperiode bieden Ben, Youfone, Hollandsnieuwe én Simpel heel wat flexibiliteit. Je kunt bij al deze providers je abonnement tussentijds wijzigen. Bij Youfone kun je bundels alleen omhoog opwaarderen, bij de rest kan dat beide kanten op. Zo kun je extra minuten en MB’s in je bundel stoppen als je die nodig hebt, maar ook geld besparen als je niet alles in je bundel gebruikt. Ook in dat opzicht doet een goedkopere provider niet onder voor de grote bedrijven.

De goedkoopste sim only 4G: buiten de bundel

Mocht je wel eens door je 4G-bundel heen gaan voor het einde van je maand, dan is het belangrijk om ook te kijken naar buitenbundeltarieven. Bij Youfone, Ben en Simpel betaal je 10-15 cent per MB buiten de bundel, maar kun je ook een dataplafond instellen. Die zorgt ervoor dat je niet over je bundel heen kan gaan. Zo weet je dus zeker dat je alleen je maandelijkse abonnementskosten betaalt, en niet meer. Bij Hollandsnieuwe kan buiten de bundel gaan überhaupt niet – als je data op is, kun je gewoon even alleen gebruik maken van WiFi. Gelukkig hebben alle providers ook manieren om extra MB’s te kopen als je door je data heen bent. Meestal kost dat je 5 tot 10 euro voor een extra GB. Mocht je gedurende de dag veel gebruik maken van WiFi, dan is het natuurlijk voordeliger om even tot het einde van de maand te wachten en je databundel te verhogen.

Ben je dus op zoek naar een goedkoop telefoonabonnement mét 4G, dan kun je tegenwoordig net zo goed naar een prijsvechter stappen als naar een van de grotere providers. Je hebt gewoon het betrouwbare netwerk en de razendsnelle 4G van KPN, T-Mobile of Vodafone, maar je bespaart aan het einde van iedere maand misschien wel meer dan een tientje! Omdat je nu nog steeds best veel keuze hebt uit verschillende bundels en abonnementen, hebben we een paar aanraders uitgekozen en bovenaan deze pagina neergezet. Zo kun je meteen beginnen met besparen – met die extra euro’s kun je toch weer je spaarrekening spekken of iets leuks kopen.

Laatst bijgewerkt: 11 september 2024, beoordeelt met een 9.8 door 418 mensen