Het AD heeft afgelopen weekend bekend gemaakt, dat de Europese Commissie het onderzoek naar de overname van Tele2 door T-Mobile heeft gestaakt. Reden voor onderzoek, was de vraag of er na deze overname nog wel genoeg concurrentie op de markt overblijft. Een exacte reden voor de pauze is niet gegeven door de Europese Commissie. Ook is er niet duidelijk gemaakt of het onderzoek zal worden doorgezet. De deadline voor de beslissing zal wel worden verlengd. Deze stond namelijk op 17 oktober, maar zal niet gehaald gaan worden.
Voorlopig is het dus nog maar de vraag, of de Europese Commissie akkoord zal gaan met deze fusie. Als Tele2 en T-Mobile zouden fuseren, dan blijven er in Nederland namelijk nog maar drie grote providers over. Dit zorgt ervoor dat er nog minder concurrentie op de Nederlandse markt blijft. Door het gebrek aan concurrentie, kan de prijs van een sim only abonnement flink omhoog gaan. Als prijsvechter Tele2 samengaat met T-Mobile, wat belet ze dan om de prijs na deze samenvoeging op te hogen?
Concurrentie op de sim only markt
Momenteel is er veel concurrentie op de Nederlandse sim only markt. Er zijn veel verschillende sim only aanbieders te kiezen. De bekende sim only aanbieder KPN had hier bijvoorbeeld last van. Dat bleek wel uit de kwartaalcijfers die ze bekend maakte. De omzet liep fors terug, door de grote prijzenstrijd op de markt.
Deze strijd begon eigenlijk vorig jaar, toen T-Mobile het Go Unlimited abonnement op de markt bracht. Dit koste maar 35 euro. Iets later kwam er al een eerste reactie. Tele2 bracht een sim only abonnement op de markt dat vergelijkbaar was, maar slechts 25 euro koste. Ondertussen is deze prijs opgelopen naar 28 euro, toch blijft de prijs scherp en snap je dat deze natuurlijk na een overname omhoog zal gaan.
Overname Tele2 Nederland
De overname van Tele2 Nederland, doet T-Mobile om haar marktaandeel nog verder te vergroten. Het zou alleen gaan om de Nederlandse activiteiten van sim only provider Tele2. Of de overname nu nog doorgaat, en wanneer deze zal gebeuren, valt momenteel niet te zeggen.