SimOnlyDiscount > Blog >

Internationaal bellen: binnenkort goedkoper!

SimOnlyDiscount

Bel je vaak met vrienden of familie in het buitenland? Dan ben je ongetwijfeld bekend met de hoge kosten die dit vaak meebrengt. Zelfs met het gebruik van een buitenland bundel die de meeste sim only providers hebben, is dit vaak nog een flinke kostenpost. Maar daar gaat verandering in komen!

Internationaal bellen: binnenkort goedkoper

Europees akkoord over maximale belkosten

Vandaag is bekend gemaakt dat er een Europees akkoord is gesloten. De belkosten vanuit Nederland binnen Europa, mogen niet meer dan 19 eurocent per minuut kosten. Voor sms-berichten is het maximumbedrag van 6 cent bepaald. Helaas moet je nog wel even geduld hebben. De regeling moet namelijk binnen 2 jaar worden doorgevoerd.

Alle 28 Europese Lidstaten hebben hier in Brussel een akkoord over bereikt. De regeling is een vervolg op het afschaffen van roamingkosten, vorig jaar in juni. Een ander belangrijk onderdeel van de deal, is dat er afgesproken is te investeren. Dit om te zorgen voor een soepelere uitrol van de 5G-netwerk. EU-commissaris Mariya Gabriel (digitale economie) zegt hierover: ''Deze nieuwe regels zijn essentieel voor Europa’s digitale toekomst. Ze leiden tot betere diensten voor de consument en tot heel snelle netwerken.’’.