SimOnlyDiscount > F.A.Q. >

Bellen in het buitenland


Met roaming wordt het gebruik maken van een buitenlands netwerk bedoelt. Dit kan bijvoorbeeld om te bellen, te sms'en of om te internetten. Om gebruik te kunnen maken van het netwerk van de buitenlandse provider, betaal je extra kosten. Die extra kosten worden roamingtarieven genoemd.

Op deze pagina vindt je een overzicht van de veelgestelde vragen rondom roaming en het gebruik van je sim only abonnement in het buitenland. Staat je vraag er niet tussen, of is het antwoord niet duidelijk? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen

 • Krijg ik in elk ander land een sms bericht?

  Zodra je in een ander land komt, ontvang je vaak een sms bericht van je provider. In dit sms bericht kun je de tarieven teruglezen, die gelden voor bellen, gebeld worden, sms'en en internetnetten in dat land. Zo weet je altijd wat de kosten zijn en kom je niet voor verrassingen te staan. Wil je dit sms bericht niet meer ontvangen? Dan kun je dit laten uitschakelen via jou sim only provider.

 • Kan ik op vakantie WhatsApp gratis gebruiken?

  Voor het verzenden en/of ontvangen van een WhatsApp bericht, heb je een verbinding met internet nodig. De manier waarop je met het internet verbonden bent, bepaald of dit kosten mee brengt. Maak je in het buitenland gebruik van mobiel internet, en heb je geen vakantie bundel? Dan zal dit tot gevolg hebben dat er roamingkosten in rekening gebracht worden.

  Afhankelijk van de sim only provider, kunnen deze kosten vrij hoog zijn. Maak je gebruik van een WiFi verbinding, dan zijn er geen kosten voor jou. Je kan dan ook als je op vakantie bent het beste gebruik maken van lokale WiFi spots. Denk hiervoor aan restaurants, of bijvoorbeeld hotels.

 • Hoe bel je goedkoop vanuit het buitenland?

  Als je op vakantie bent en je belt naar Nederland, dan kunnen de kosten snel fors oplopen. Om dit te voorkomen, is het verstandig enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Dit kan je een hoop geld besparen, dat je op vakantie vast leuker kan gebruiken.

  Zo is het aan te raden om de roaming functie standaard op je telefoon uit te schakelen. Op deze manier ben je niet continue verbonden met het internet. Wil je op een bepaald moment gebruik maken van internet, dan kan je roaming weer inschakelen.

  Het is ook verstandig om te kijken of je provider een zogenoemde buitenlandbundel aanbied. Zo is er de Hi vakantiebundel, of Vodafone Blox. Je kunt dankzij deze bundel in het buitenland goedkoper bellen en gebeld worden. Natuurlijk kan je ook aan andere vragen om jou te bellen. Gebeld worden in het buitenland kost vaak een stuk minder dan zelf bellen.

  Tot slot is het raadzaam om vooraf uit te zoeken via welk lokaal netwerk je het goedkoopste belt met jou sim only provider. Vaak is het zo dat je sim only provider in het buitenland een afspraak heeft met 1 lokale aanbieder. Via deze aanbieder kun je dan ook het voordeligst bellen, sms'en en internetten.