SimOnlyDiscount > F.A.Q. >

Mobiel internet 3G/4G


Dankzij mobiel internet, kun je altijd en overal online zijn. Via een smartphone, tablet of zelfs via de laptop. Je maakt gebruik van het 3G en/of 4G-netwerk van je sim only provider. Ben je niet thuis en heb je geen beschikking over WiFi? Dan kun je toch het internet op.

Op deze pagina vindt je een overzicht van de veelgestelde vragen rondom mobiel internet via 3G en 4G. Staat je vraag er niet tussen, of is het antwoord niet duidelijk? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen

 • Ik wil 4G gebruiken met mijn simkaart, kan dat?

  Om 4G internet te kunnen gebruiken, heb je geen andere simkaart nodig. Natuurlijk moet je wel een sim only abonnement hebben, met ondersteuning voor 4G. Ook moet je telefoon geschikt zijn voor het gebruik van 4G.

  Het is dus afhankelijk va je telefoon en sim only abonnement, of gebruik van 4G ondersteund word. Heb je nog geen sim only abonnement afgesloten? Kijk dan eerst even of je telefoon wel geschikt is voor het gebruik hiervan.

 • Wat is roaming?

  Ga je op reis, dan wil je bij terugkomst natuurlijk niet verrast worden met hoge internet kosten. Het is in dat geval dan ook handig om het internet (tijdelijk) uit te schakelen. Schakel je het internet niet uit, dan heet dit roaming. Dit kan hoge kosten naast je sim only abonnement meebrengen. Het is dan ook verstandig om roaming standaard uit te schakelen. Wil je er toch gebruik van maken, moet je dit zelf aanzetten. Je voorkomt op deze manier dat roaming ongewenst actief is. Ook voorkom je dat je ongewenst kosten maakt.

 • Wat is een BB internetbundel?

  Een feature van BlackBerry is de versleuteling van alle internetgegevens via de servers van RIM, de eigenaar van BlackBerry. Om dit te mogen doen, heb je een licentie nodig bij je sim only abonnement vanuit RIM. Als je niet beschikt over deze licentie, is het niet mogelijk om internet, pingen, appworld of pushmail te gebruiken. Ook niet via een WiFi verbinding.

 • Wat voor databundel heb ik nodig?

  Er zijn diverse databundels voor mobiel internet beschikbaar bij de sim only abonnementen. Van kleine bundels (50MB per maand) tot grote bundels (2,5GB per maand). Hoe weet je dan welke bundel het beste bij je aansluit?

  Het hangt eigenlijk volledig af van je eigen gebruik. Kijk je bijvoorbeeld veel YouTube video's, of andere filmpjes op je telefoon? Dan kan het verbruik snel stijgen en is een ruime bundel zeker aan te raden. Als je alleen zo af en toe eens naar je e-mail kijkt, dan kan je met een kleine bundel ook vooruit.